Ruimtereis maken mogelijk

De meest relevante vraag in ruimtetoerisme, kan ik al een ruimtereis maken? In dit onderstaande artikel lichten we de huidige situatie toe. Is het nu al mogelijk om een ruimtereis te maken?

Deze pagina wordt constant bijgewerkt. De laatste bewerking is uitgevoerd in januari 2013.

Aanbieders van ruimtereizen

Het maken van een ruimtereis hangt van een aantal factoren af. Er moeten aanbieders zijn om ruimtereizen te organiseren. Er zijn momenteel 2 belangrijke ruimtereis organisaties. Virgin Galactic, het bedrijf van Richard Branson die met behulp van Space Ship Two mensen de ruimte in wil sturen. Verder is Space Expedition Corporation de 2e belangrijke aanbieder van ruimtereizen. Dit is een organisatie die vanuit Curaçao wil vliegen met een aangepast Lynx-toestel. Beiden hebben ambitie om tegen relatief lage prijzen ruimtereizen te organiseren. Aanbieders willen ruimtereizen dus graag mogelijk maken. Een ruimtereis zal ongeveer tussen de 180.000 en 76.000 euro worden van deze aanbieders. Bekijk de pagina kosten ruimtereis voor meer informatie.

Ruimte schepen

Naast dat er organisaties moeten zijn die graag reizen willen aanbieden moeten die organisaties ook beschikken over veilige, geteste en werkende schepen. Zie link voor meer informatie over ruimteschepen. Momenteel hebben beide organisaties een ruimteschip. Beide schepen zijn in de test-fase. Virgin heeft al een bemande testvlucht gemaakt waarbij haar ruimteschip(SpaceShipTwo) loskwam van het moeder schip; White Knight Two. Van het Lynx toestel (versie I) wordt verwacht dat het in 2013 de eerste vlucht maakt tot 60 km hoogte. Versie 2 is vanaf 2014 gereed om écht de ruimte in te gaan.
Momenteel is het onduidelijk welk bedrijf er verder is in de ontwikkeling van ruimteschepen, maar beide bedrijven verwachten in 2014 klanten de ruimte in te sturen.

Ruimtehavens

Oftewel Spaceports. Dit zijn de vertrekhavens van toekomstige ruimte schepen. Een ruimtehaven is speciaal uitgerust om ruimteschepen de ruimte in te sturen. Momenteel zijn de 2 grootste aanbieders van plan om vluchten aan te bieden vanaf: New Mexico(Spaceport America), Mojave(Mojave Air and Space Port), Zweden(toekomstig), en Curacao (Spaceport Curacao). Deze ruimtehavens zijn klaar om de toekomstige ruimte schepen de lucht in te sturen. In de Mojave woestijn zijn al verschillende ruimtevluchten vertrokken van NASA. Daarnaast zijn zowel de toestellen van SXC als Virgin daar in ontwikkeling.

Conclusie

Ruimtetoerisme, en het maken van een ruimtereis is dus in de praktijk nog niet mogelijk. Wel kan je bij verschillende bedrijven al een ruimtereis boeken. De kaarten kan je dus al kopen, wanneer je dan vertrekt is nog maar de vraag. Vanaf 2013 vertrekken vluchten van Space Expedition Corporation (SXC) naar 60 km hoogte. Naar verwachting worden in 2014 de eerste klanten naar de ruimte gestuurd voor beide bedrijven. In 2020 wil SXC 20.000 mensen de ruimte in brengen.

nl_NLDutch