Hoe werkt het

Het klinkt geweldig, ruimtereizen. Maar hoe werkt het nu precies? In het volgende artikel leggen wij uit hoe ruimte reizen nu precies werkt & vanaf wanneer je in de ruimte bent.

Er zijn diverse ruimtereis organisatie die graag ruimtereizen willen organiseren en ruimtetoerisme toegankelijk willen maken. Dit wordt gedaan door met een toestel een vlucht te maken naar de grens van onze atmosfeer; “de ruimte”. Volgens de definitie van de Amerikaanse luchtmacht begint de ruimte vanaf een hoogte van 80,5 kilometer (50 mijl), volgens de Fédération Aéronautique Internationale (FAI) vanaf een hoogte van 100 kilometer. Over het algemeen wordt die laatste definitie aangehouden. Als je op 100km afstand van de aarde geweest bent, ben je dus officieel astronaut.

Gemaakte ruimte vluchten

Veel bedrijven zijn momenteel bezig om ruitereizen voor iedereen mogelijk te maken. Er was een russisch bedrijf(Roskosmos) wat ooit eerder al ruimte vluchten verzorgden naar het ISS (International Space Station). Tot op vandaag zijn er 7 officiele ruimtetoeristen geweest die die vlucht gemaakt hebben. Sinds 2009 is het niet meer mogelijk om via Roskosmos commerciele ruimte vluchten te maken.

Huidige situatie

Er zijn momenteel een aantal ruimteschepen die al (test) vluchten buiten de atmosfeer gemaakt hebben. Verschillende bedrijven zijn bezig schepen te ontwikkelen om ruimtevaart mogelijk te maken. Vluchten duren naar verwachting enkele minuten. Zo zal een gemiddelde ruimtevlucht gemiddeld tussen de 5 en 30 minuten buiten de atmosfeer blijven. Het bedrijf Virgin Galactic met Spaceshiptwo werkt met een ruimteschip dat via een moederschip gelanceerd wordt, terwijl het moederschip richting de atmosfeer vliegt. Dit is efficiënter dan vanaf de grond starten. Space Expedition Coorperation doet dit echter wel, met het Lynx toestel.

Bekijk de pagina ruimtereis organisaties voor alle bedrijven die momenteel ruimte reizen ontwikkelen. Tevens kunt op de pagina kosten ruimtereis zien hoeveel u ervoor over zou moeten hebben om een uniek perspectief op de aarde te krijgen.

nl_NLDutch