Spotthestation – Het ISS zien vanuit huis

Wist je dat je het International Space Station vanuit je huis of tuin kan zien? Op sommige dagen met een heldere lucht kan je het ISS zien vanuit huis. Maar dan moet je wel weten wanneer het overvliegt.
NASA heeft nu een gloednieuwe dienst: Spotthestation!

Op de website spotthestation.nasa.gov/ kan je je aanmelden voor een e-mail of sms alert als het goed weer is. Je krijgt maximaal 2 keer per week een melding wanneer je het International Space Station goed kan zien. Dit is afhankelijk van het weer en je woonplaats. Je hebt dus bijna garantie op een goed zicht op het ISS. Verschillende keren per week bepaald Mission Control op NASA’s Johnson Space Center in Houston, de zicht mogelijkheid van meer dan 4600 locaties wereldwijd.

International Space Station – ISS

Het internationale ruimtestation (International Space Station, ISS) is een ruimtestation dat in een baan om de aarde draait, en door verschillende landen wordt gebouwd, bemand en bekostigd. Op 20 november 1998 werd de eerste module gelanceerd en sinds 2 november 2000 is het station permanent bewoond. Gedurende het eerste decennium van de 21e eeuw is het station continu uitgebreid. Op 27 mei 2011 werd de bouw van het ISS voltooid met de installatie van de Alpha Magnetic Spectrometer.

Het ISS vliegt op zo’n 400 km van de aarde af. Elke 90 minuten maakt het een ronde rondt de aarde. Het ISS zelf is niet moeilijk te spotten, je moet alleen weten waar je moet kijken en wanneer. Met de nieuwe Spotthestation dienst van NASA is dit nu nog makkelijk voor ruimte-enthousiastelingen.

Categories:

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek direct
U kunt direct een ruimtereis boeken. U kunt kiezen uit alle bestaande aanbieders en verschillende vertrek locaties.

Boek uw ruimtereis

Informatie
Bekijk alle informatie over ruimtereis organisaties, hoe werkt het, ruimteschepen en de kosten van een ruimtereis.

Informatie over ruimtereizen

Vragen?
Neem direct contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan klaar om uw vragen naar tevredenheid te beantwoorden.

Stel uw vraag

nl_NLDutch