Lynx

Emporium of Wonders lynx sxc -ú60,000-sHet Lynx toestel is het ruimteschip dat gebruikt wordt door Space Expedition Corporation. In tegenstelling tot elk ander ruimteschip dat tot nu toe ontwikkeld is heeft het Lynx toestel van SXC een onafhankelijk opstijg en landingsysteem. Momenteel wordt er gewerkt aan 2 versies van het Lynx toestel. De Lynx Mark I en de Lynx Mark II.

Algemene info over het Lynx ruimteschip.

Het toestel is 8,5 meter lang en kan twee personen tot op een maximale hoogte brengen van 100 kilometer. Daarna landt het ruimteschip op een luchthaven zoals een klassiek vliegtuig. Om de maximale hoogte te bereiken heeft de Lynx vier raketmotoren die werken op een mengsel van vloeibare zuurstof (LOX) en kerosine.

De Lynx heeft geen bijkomende brandstoftanks of draagraketten, in tegenstelling tot vele andere ruimteschepen. Het ruimteschip is zo klein en licht dat het beschikt over zijn eigen voortstuwingsysteem.
De vier raketmotoren van het ruimteschip kunnen aan- en uitgezet worden op elk moment. Het toestel wordt voortgestuwd door middel van zijn eigen raketkracht vanaf de startbaan.

Over het toestel – Lynx Mark II:

Feiten tabel Lynx Mark II:
About Lynx Mark II
Lengte: Vleugelwijdte: Hoogte: Bemanning: Voortstuwing: Voortstuwingskracht: Oppervlakte:
8.50 m 7.32 m 7.32 m 2 personen (incl piloot) 4 x XR-5K18 vloeistof gekoeld herstartbare raketmotoren 5 200 Kg 13.77 m2

De ruimtereis

Ruimtereis Lynx Toestel - Boekruimtereis.nl - Copyright SXCIn minder dan 1 minuut doorbreekt de Lynx de geluidsbarrière wanneer de raketmotoren worden aangestoken.
Met de Lynx Mk 1 wordt Mach 2 bereikt, terwijl passagiers van de Mk II Mach 2,9 bereiken. Om u dit te kunnen voorstellen; de nieuwe Joint Strike Fighter(JSF) heeft een topsnelheid van Mach 1,7. In zo’n 3 minuten bereikt het toestel zijn maximum snelheid.

Uiteindelijk verblijft u dan 4 tot 6 minuten in de ruimte. De raketmotoren worden dan uitgeschakeld. U kan genieten van de stilte en het bijzondere uitzicht door een raam van 4m2. In tegenstelling tot de ruimtereizen bij Virgin Galactic dient u in uw stoel te blijven zitten in de gewichtsloze omgeving. De aarde is te zien, van Florida tot Brazilië. In de terugkeer naar de aarde neemt de snelheid veel toe. Om deze snelheid te verminderen voert de piloot een “terugtrek” beweging uit. U dient hierbij te denken aan een soort circels om de snelheid te verminderen. De passagiers ervaart hierbij G krachten tot 4,5G voor ongeveer 10 tot 20 seconden. Dankzij de zwaartekracht glijdt het Lynx toestel daarna langzaam terug naar de aarde in ongeveer 40 minuten. Ze land uiteindelijk weer terug in Curacao of de Mojave woestijn.

In totaal duurt een ruimtevlucht met de Lynx ongeveer één uur. Het Lynx ruimtevliegtuig werd ontworpen door het ruimtetechnologie bedrijf XCOR Aerospace uit Californië. Er is in de Lynx plaats voor één getrainde piloot en één ‘ruimtetoerist’. Er zijn ook mogelijkheden om kleine vrachten te vervoeren en experimenten uit te voeren.

Huidige situatie

Space Expedition Corporation zal de vluchten naar de ruimte uitvoeren met 2 verschillende ruimtevaartschepen. In 2013 zal de Lynx Mk I operationeel zijn om de eerste passagiers mee te nemen naar 60 km hoogte. Deze passagiers vertrekken vanaf Mojave Air and Space Port. Vanaf 2014 zal het Lynx II toestel klaar zijn om passagiers écht de ruimte in te nemen (100+ km). Dit ruimteschip zal vertrekken vanuit zowel de Mojave woestijn als Spaceport Curacao.
SXC werkt op het gebied van veiligheid samen met enkele onafhankelijke vliegexperts van de European Space Agency (ESA) en veiligheidsadviseurs van KLM. Mocht er iets misgaan kan de Lynx zelfs op 1 raketmotor verder vliegen en zijn er schietstoelen aan boord.

Bekijk de pagina Ruimtereis maken mogelijk voor de nieuwste informatie en updates, houd tevens de nieuws selectie in de gaten.

Categories:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek direct
U kunt direct een ruimtereis boeken. U kunt kiezen uit alle bestaande aanbieders en verschillende vertrek locaties.

Boek uw ruimtereis

Informatie
Bekijk alle informatie over ruimtereis organisaties, hoe werkt het, ruimteschepen en de kosten van een ruimtereis.

Informatie over ruimtereizen

Vragen?
Neem direct contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan klaar om uw vragen naar tevredenheid te beantwoorden.

Stel uw vraag