Virgin Galactic

800px-White_Knight_Two_and_SpaceShipTwo_from_directly_belowVirgin Galactic is een bedrijf binnen Richard Branson’s Virgin Group, die van plan is om sub-orbitale ruimtevluchten voor ruimtetoeristen, lanceringen voor ruimtewetenschap missies & lanceringen van kleine satellieten. Verder in de toekomst hoopt Virgin Galactic ook orbitale menselijke ruimtevluchten aan te bieden. Virgin Galactic’s ruimtesondes worden gelanceerd uit een groot vliegtuig, waardoor het ruimtevaartuig meer initiële snelheid en hoogte mogelijk is, dan wanneer het werd gelanceerd vanaf de grond. De White Knight Two is momenteel het speciale vliegtuig dat functioneert als de moeder-schip en launch-platform voor het ruimteschip SpaceShipTwo. Het moederschip is een groot fixed-wing vliegtuig, met twee rompen, bijeengehouden door een centrale vleugel.

Toen en nu.

Virgin Galactic is opgestart in 2004 door Richard Branson, een biljionair uit Engeland. Virgin Galactic is onderdeel van de Virgin Group, dat momenteel bestaat uit meer dan 400 verschillende bedrijven. Virgin Galactic heeft een partnerschap met Burt Rutan, de ontwerper van SpaceShipOne, dat de Ansari X prijs won.

De Ansari X Prize was een prijs van 10 miljoen dollar die uitgeloofd werd aan het team dat het eerste particulier ontwikkelde, herbruikbare ruimtevaartuig ontwikkelde.

Met de licensie en technologie van SpaceShipOne heeft Virgin Galactic 2 nieuwe schepen gecreëerd; SpaceShipTwo(ook wel VSS Enterprise genoemd) & de WhiteknightTwo (de torbojet die Space Ship Two de lucht in draagt, ook wel Eve genoemd). Beide schepen werden onthuld in 2010. In juli 2012 maakte Virgin de LauncherOne bekend. Een klein en flexibel satelliet lanceerschip. Op 29 december 2012 onderging SpaceShipTwo haar 23ste sweefvlucht van het pre-aangedreven deel van het incrementele testvlucht programma. Virgin Galactic is op weg om een test vlucht nog in 2013 de ruimte in te sturen, hoewel toeristische vluchten pas in 2014 verwacht kunnen worden, volgens de laatste nieuwsberichten.

Ruimtereis met Virgin Galactic

Spaceship flight VirginZodra de ruimtereis ingepland is moet de klant een medische test ondergaan. Deze test zal niet erg zwaar worden aangezien Virgin het zo toegankelijk mogelijk wil maken om een ruimtereis te maken. Naast de medische controles dient een klant 3 dagen lang een pre-vlucht training te ondergaan ter voorbereiding in 1 van de ruimtehavens. Er is een speciale trainingscabine dat een directe copy is van SS2’s cabine. De toekomstige passagiers hebben de training al ondergaan, van de 81 personen (leeftijden 22 tot 88) sloot 93% de training succesvol af.

SpaceShipTwo neemt de passagiers in een rit van 2,5 uur mee de lucht in. Met een topsnelheid van meer dan 4000 km/h worden de passagiers naar 109,000 meter boven de aarde gestuurd. Daar zijn ze 4 tot 5 minuten gewichtsloos. De passagiers kunnen uit hun stoel komen en rondzweven in de gewichtsloze situatie in de cabine van SS2. Passagiers worden officieel astronauten wanneer ze zich meer dan 80 km in de ruimte bevinden. Na een korte sub-orbitale vlucht keert het ruimteschip terug naar de atmosfeer en zweeft terug naar de aarde.

Animatie van Virgin Galactic vlucht van start tot landing

Huidige situatie

In 2012 waren er meer dan 500 boekingen bij Virgin Galactic. De eerste 100 passagiers hebben het volledige ticketbedrag al aangedragen als een deposito. Deze deposito’s worden gebruikt voor de ontwikkeling van de ruimteschepen en reizen. Virgin Galactic claimt meer dan 80.000 mensen te hebben op een lijst van potentiële ruimtereizigers. In 2014 worden de eerste vluchten als start van het ruimtetoerisme verwacht tot 100 km hoogte. Bekijk tevens het bedrijf Space Expedition Corporation als u wilt weten of ruimtereizen al mogelijk is.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek direct
U kunt direct een ruimtereis boeken. U kunt kiezen uit alle bestaande aanbieders en verschillende vertrek locaties.

Boek uw ruimtereis

Informatie
Bekijk alle informatie over ruimtereis organisaties, hoe werkt het, ruimteschepen en de kosten van een ruimtereis.

Informatie over ruimtereizen

Vragen?
Neem direct contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan klaar om uw vragen naar tevredenheid te beantwoorden.

Stel uw vraag