Space Expedition Corporation

Space Expedition Corporation (SXC) gaat in 2013 met een Lynx-ruimtevliegtuig dagelijkse commerciële vluchten uitvoeren vanuit Mojave Air and Space Port. Vanaf 2014 wil ze vertrekken vanuit Spaceport Curaçao met versie II van het Lynx toestel. Het bedrijf wil met het vliegtuig dat naast de piloot 1 passagier kan meenemen, passagiers comfortabel vervoeren tot 100 km hoogte. De flexibiliteit van het ruimtevliegtuig is dat het van bijna elke gewone luchthaven kan opstijgen. Een ruimtevlucht via SXC zal rond de 100.000 US dollars (Zo’n 76.000 euro) kosten. Omdat dit vliegtuig milieuvriendelijk(er) lange afstandsvluchten kan bieden heeft KLM sinds 2010 een partnerschap met Space Expedition Corporation (SXC).

Toen en nu

Space Expedition Corporation (SXC) is in 2008 opgericht door twee Koninklijke Nederland Luchtmacht piloten: Major Harry van Hulten en Ben Droste. Space Expedition Corporation wil net als Virigin Galactic particuliere reizigers ruimtereizen aanbieden. Momenteel is de organisatie bezig hun ruimteschip te perfectioneren. In 2013 worden de eerste vluchten uitgevoerd met de Mark I tot 60 km hoogte vanaf Mojave Air and Space Port. In 2014 gaan de vluchten echt naar de ruimte (100km), tevens vertrekkend vanuit Spaceport Curacao. De reizen zijn goedkoper dan Virgin momenteel aanbied en de klanten in 2014 kunnen kiezen uit 2 vertrek ruimtehavens. De Mojave woestijn en het Caraïbische eiland Curaçao. Space Expedition Corporation wil het vliegveld Hato op Curaçao, omtoveren tot ‘Spaceport Curaçao’.

Vanaf één van beide ruimtehavens worden klanten met het XCOR-Lynx toestel naar de ruimte gevlogen. En kan men zo’n 5 minuten genieten van totale gewichtloosheid en een prachtig zicht op de aarde. De prijs van een ticket voor deze unieke belevenis begint bij circa 73.000 euro. U vliegt dan tot 60 km hoogte vanuit Mojave in 2013. In 2014 kunt u met het Mach II toestel officieel de ruimte in vanuit Curacao of Mojave, voor circa 76.000 euro.

Naast ruimtetoerisme wil SXC zich ook richten op ruimte-experimenten die goedkoper kunnen worden aangeboden omdat het experiment onderdeel is van de al betaalde vlucht. Daardoor zijn de kosten voor wetenschappelijke centra lager aangezien men geen aparte raket / ruimteschip hoeft te bestellen en te bouwen. Het toestel biedt ook mogelijkheden om lange afstandsreizen te verkorten.

Ruimtereis met Space Expedition Corporation

Ruimtereis Lynx Toestel - Boekruimtereis.nl - Copyright SXCAls het Lynx toestel vertrekt zijn er 2 personen aan boord. De piloot en passagier. In minder dan 1 minuut doorbreekt het toestel de geluidsbarrière wanneer de raketmotoren worden aangestoken. In minder dan 3 minuten wordt de maximale snelheid (Mark II), Mach 2,9 bereikt. Uiteindelijk verblijft u dan 4 tot 6 minuten gewichtsloos in de ruimte. De vier raketmotoren worden dan uitgeschakeld. U dient in uw stoel te blijven zitten tijdens de gewichtsloosheid, u hebt echter een geweldig uitzicht met een raam van 4m2. Dit is uit veiligheidsoverweginging volgens Space Expedition Corporation (SXC). Via de zwaartekracht van de aarde zal het ruimteschip terug keren in de atmosfeer om te landen op de ruimtehaven. Een vlucht naar 60 km hoogte duurt circa 45 minuten. De ruimtevlucht naar 100km hoogte duurt ongeveer 60 minuten. SXC biedt ook diverse trainingen aan. Er is een medische keuring en training vereist voordat een passagier de ruimte in kan. Lees meer over de vlucht in het artikel over het Lynx toestel.

Bekijk hier de Engelse website van SXC.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek direct
U kunt direct een ruimtereis boeken. U kunt kiezen uit alle bestaande aanbieders en verschillende vertrek locaties.

Boek uw ruimtereis

Informatie
Bekijk alle informatie over ruimtereis organisaties, hoe werkt het, ruimteschepen en de kosten van een ruimtereis.

Informatie over ruimtereizen

Vragen?
Neem direct contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan klaar om uw vragen naar tevredenheid te beantwoorden.

Stel uw vraag