De ruimte in met Google’s 100.000 stars project

100.000 Stars is een interactieve visualisatie van onze omgeving in de ruimte. Een speciale website waar ons zonnestelsel interactief wordt weergegeven. Het is gemaakt voor de Google Chrome webbrowser. Het toont de echte locatie van meer dan 100.000 nabije sterren. Inzoomen onthult 87 grote sterren en ons zonnestelsel. De weergave van de melkweg is een kunstenaarsweergave.

Met circa 200 biljoen sterren is er veel te zien in ons sterrenstelsel. Door gebruik te maken van van verschillende bronnen geeft Google de dichtstbijzijnde sterren rond de zon weer via webbrowser Google Chrome. Google maakt onder andere gebruik van NASA, de European Space Agency (ESA) en Wikipedia.

Via Chrome’s WebGL, CSS3D, en audio ondersteuning kan je in en uitzoomen in de lay-out van sterren. Ondersteund door een dromerig achtergrond muziekje kan je het sterrenstelsel, draaien, omkeren, inzoomen en uitzoomen. De 87 grootste sterren worden uitgelicht en je kan er op klikken om meer te leren. Je ziet dan een korte uitleg van Wikipedia over de ster zelf en tevens een digitaal ontwerp / weergave van de ster zelf.

Met deze 100000 stars applicatie van Google krijg je een bijzonder inzicht in de sterren om ons heen. De unieke weergave die je zelf kan beïnvloeden zorgt voor extra aantrekkingskracht. Probeer dus zelf 100.000 stars uit via: 100.000 stars

Categories:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek direct
U kunt direct een ruimtereis boeken. U kunt kiezen uit alle bestaande aanbieders en verschillende vertrek locaties.

Boek uw ruimtereis

Informatie
Bekijk alle informatie over ruimtereis organisaties, hoe werkt het, ruimteschepen en de kosten van een ruimtereis.

Informatie over ruimtereizen

Vragen?
Neem direct contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan klaar om uw vragen naar tevredenheid te beantwoorden.

Stel uw vraag