NASA betaalt 18 miljoen voor ruimtehotel

Begin januari 2013, gaf NASA aan dat het bijna $18 miljoen zou betalen voor de bouw van Bigelow Aerospace hotel. Bigelow Aerospace is een bedrijf wat zich focus op opblaasbare space station modules.

Ondanks het feit dat de plannen voor volledige ruimte-stations en een maan basis nog steeds op het tekenbord staan heeft het bedrijf twee opblaasbare prototypes in een baan rond de aarde. De 2 prototypes heten Genesis 1 en 2. Gelanceerd in juli 2006 en juni 2007. Het bedrijf bekijkt hoe beide prototypes functioneren op de lange termijn.

Bigelow’s opblaasbare modules zouden brandstof moeten besparen bij het opstijgen. De modules zijn lichtgewicht en kunnen uitzetten in de ruimte. Dat zorgt voor een besparing in tijd en brandstof ten opzichte van modules die op de grond opgebouwd zijn. Het ultieme doel voor het bedrijf is het bouwen van een opblaasbare bewoonbaar ruimte station dat het ISS (International Space Station) kan aanvullen en op termijn kan vervangen.

In december 2012 ondertekenden NASA en Bigelow Aerospace een contract om de Bigelow Expanded Aerospace Module (BEAM) naar het ISS te vliegen. Beam zijn in 2015 opgevouwd arriveren bij het ISS, via het laadruim van een SpaceX Dragon spacecraft. De module is 4 bij 3.2 meter als het volledig uitgeklapt is. NASA is van plan een robot arm te gebruiken om de module aan te sluiten op 1 van de open Node 3 poorten. Wanneer dat klaar is kunnen astronauten in het station deze activiteren. Binnen de daarna volgende 2 jaar zal de crew tempratuur, druk en radiatie meten binnen de module. Bigelow zegt dat het waarschijnlijk de stilste kamer binnen het ISS zal zijn. “Met de gepatenteerde uitvouwbare leefomgevingen is het plan om de bruikbare ruimte van het ISS met een fractie van de kosten te vergroten, voor de volgende generatie ruimteschepen.” staat geschreven op Bigelow’s website.

Het bedrijf is bezig de BA-330 te ontwikkelen. Genoemd naar de 330 kubieke meters van volume binnenin. Tevens heeft het bedrijf overeenkomsten met SpaceX en Boeing voor het gebruik van de Dragon en CST-100 ruimteschepen. Die ruimteschepen zouden mensen naar de toekomstige Bigelow stations kunnen vliegen.

Categories:

Boek direct
U kunt direct een ruimtereis boeken. U kunt kiezen uit alle bestaande aanbieders en verschillende vertrek locaties.

Boek uw ruimtereis

Informatie
Bekijk alle informatie over ruimtereis organisaties, hoe werkt het, ruimteschepen en de kosten van een ruimtereis.

Informatie over ruimtereizen

Vragen?
Neem direct contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan klaar om uw vragen naar tevredenheid te beantwoorden.

Stel uw vraag