Markt onderzoek voor Ruimtereis mogelijkheden

Eind 2002 is door “Futron Corporation” een onderzoek uitgevoerd over het potentieel van ruimtereizen (orbitaal en suborbitaal) en potentiele ruimtereizigers.

Futron zocht antwoorden naar de volgende vragen:

 • Wat is de grote van de markt voor ruimtereizen?
 • Wat is het groeipotentieel voor de markt van ruimtereizen?
 • Wat zijn de persoonlijkheidskenmerken van de doelgroep?

Het onderzoek richte zich op 2 verschillende ruimtereizen:

 1. Een 15 minuten suborbitale vlucht naar het randje van de ruimte (zoals Virgin Galactic en Space Expedition Corporation die momenteel willen aanbieden.).
 2. Een twee weekese ruimtereis naar een ruimtestation (Zoals bijvoorbeeld het ISS)

In 2002 zijn 450 telefonische interviews uitgevoerd met “gekwalificeerde individuen” in Amerika. Elk interview duurde ongeveer 30 minuten om te verzekeren dat de deelnemers de concpten en vragen volledig begrepen. De doelgroep was beperkt tot mensen met een inkomen van US$250.000 per jaar, of een minimale waarde van US$1 miljoen.

De 3 grootste zaken die belemmeringen op zouden kunnen werpen voor ruimtereizen zijn;

 • Fitness niveau (deelnemers dienen gezond te zijn en in goede conditie, zowel mentaal als fysiek).
 • Trainingstijd (Futron schat dat voor een suborbitale vlucht een minimum van 1 week training nodig is)
 • Kosten (Het is onwaarschijnlijk dat de prijs voor een orbitale ruimtevlucht onder de US$5 miljoen zakt. Het wordt verwacht dat de prijs voor een suborbitale reis rond de US$100.000 blijft voor enkele jaren als de markt zich ontwikkelt.

Het onderzoek over de mogelijkheden van ruimtereizen

Deelnemen aan een ruimtereis:

Op de vraag of ze wilden deelnemen aan een suborbitale ruimtevlucht gedurende 15 minuten die voldeed aan alle veiligheidsvoorschriften antwoorde  46% dat ze niet (heel erg / erg) waarschijnlijk wilden deelnemen. 28% wilde echter wel (heel) erg graag deelnemen aan een suborbitale vlucht. Toen de deelnemers echter de randvoorwaarden zoals training, een korte vlucht history van het ruimteschip bekend, etc hoorden namen de deelnemers die wilden deelnemen af en namen de deelnemers die niet wilden gaan toe. De percentages veranderden hierbij van 46% naar 56% (niet willen deelnemen) en van 28% naar 19% (wel willen deelnemen).

Bij een orbitale vlucht naar een ruimtestation was bij de realistische omschrijving 18% (heel) erg waarschijnlijk om deel te nemen en 64% (heel) erg onwaarschijnlijk om deel te nemen.

Belangrijkste om te zien / ervaren tijdens een ruimtereis:

Er wordt hierbij gekeken naar de volgorde die de deelnemers “heel belangrijk” vonden tijdens een suborbitale ruimtereis:

 1. Bekijken van aarde vanuit de ruimte. (63%)
 2. Ervaren van acceleratie van een ruimteschipmotor. (27%)
 3. Meemaken wat alleen astronauten en kosmonauten hebben meegemaakt. (26%)
 4. Gewichtsloosheid meemaken (24%)

Tijdens het onderzoek werd ook duidelijk dat 52% eerder geneigd waren deel te nemen aan een ruimtereis als ze in een suborbitale vlucht hun stoel mogen verlaten. 20% vond hetzelfde als de training minder dan een week werd.

 

Over de potentiele ruimtereiziger:

In het onderzoek kwam naar voren dat 57 jar de gemiddelde leeftijd is voor miljonaires in de VS en 58% van de deelnemers tussen de 50 en 64 jaar waren. 70% van de deelnemers waren mannelijk en 30% vrouwlijk, wat overeenkomt met de verhoudingen in rijkdom van de belastingdienst in de VS. 35% werkt voltijd, 29% is met pensioen, 24% heeft een eigen bedrijf en 12% werkt parttime of vulde “Anders” in.

Deelnemers zagen ruimtereizen als 3na riscovolste activiteit, na skydiving en bergbeklimmen, de gemiddelde score op risco was 3 van de 5 punten.

24% van de deelnemers vond het zijn van “de eerste” de belangrijkste reden (de antwoorden Anders en niet geïnteresseerd zijn weggelaten), gevolgd door “het zien van de aarde vanuit de ruimte” met 15% en 9% heeft een ruimtereis als “levenslange droom”.

 

 

 

Categories:

Boek direct
U kunt direct een ruimtereis boeken. U kunt kiezen uit alle bestaande aanbieders en verschillende vertrek locaties.

Boek uw ruimtereis

Informatie
Bekijk alle informatie over ruimtereis organisaties, hoe werkt het, ruimteschepen en de kosten van een ruimtereis.

Informatie over ruimtereizen

Vragen?
Neem direct contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan klaar om uw vragen naar tevredenheid te beantwoorden.

Stel uw vraag