Google Lunar X Prize (GLXP / Moon 2.0)

Google Lunar X prize - Boekruimtereis.nl

De Google Lunar X Prize (GLXP), ook wel Moon 2.0 genoemd, is een prijs van 20 miljoen Amerikaanse dollar voor de eerste particuliere maanlanding. De prijs wordt uitgeloofd aan het team dat als eerste een onbemand voertuig (een zogenaamde rover) op het oppervlak van de Maan landt. Deze moet zich minstens 500 meter over de Maan voortbewegen en hogedefinitie-foto’s en -videobeelden terugsturen naar de Aarde.

De prijs wordt uitgeloofd door de X Prize Foundation, dat ook de Ansari X Prize uitloofde voor het eerste particulier ontwikkelde, herbruikbaar ruimteschip. Deze prijs van 10 miljoen dollar werd in 2004 gewonnen door het experimentele ruimtevliegtuig SpaceShipOne(voorloper van SpaceShipTwo) van het bedrijf Scaled Composites.

De deadline is 2015. Als geen enkel team vóór het eind van dat jaar de missie met succes volbrengt, vervalt de prijs. Ook zal de hoofdprijs van 20 miljoen naar 15 miljoen zakken als een nationale overheid de deelnemende teams vóór is met een missie naar de Maan. Dit kan al in 2013 plaatsvinden; de verwachting is dat China dat jaar haar eerste rover op de Maan zal landen.

Categories:

Boek direct
U kunt direct een ruimtereis boeken. U kunt kiezen uit alle bestaande aanbieders en verschillende vertrek locaties.

Boek uw ruimtereis

Informatie
Bekijk alle informatie over ruimtereis organisaties, hoe werkt het, ruimteschepen en de kosten van een ruimtereis.

Informatie over ruimtereizen

Vragen?
Neem direct contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan klaar om uw vragen naar tevredenheid te beantwoorden.

Stel uw vraag