Effect lange ruimtereis testen op dieren

Op 19 April 2013 zijn verschillende dieren de ruimte in gestuurd. Een Russisch experiment wil achterhalen wat de effecten van ruimtereizen zijn op levende wezens. In totaal worden 45 muizen, acht gerbils, vijftien gekko’s en vele andere diersoorten vanuit Kazachstan de ruimte in gestuurd.

Met een Sojoez-2 raket vliegen de beestjes in kooien in een Bion-M1 capsule op een hoogte van 575 kilometer in een baan rond de aarde.

De ruimtereis duurt waarschijnlijk een maand. De dieren worden via een monitor in de gaten gehouden door wetenschappers. De verwachting is dat de dieren levend op aarde terugkeren. Nadat de dieren terugkomen worden ze volledig onderzocht en hoewel de wetenschappers verzekerd hebben dat de dieren de reis overleven worden ze uiteindelijk wel gedood.

Het project wordt geleid door Roscosmos, het bureau van de Russische overheid dat gaat over ruimteonderzoek en ruimtevaart. Dit was ook het bedrijf die één van de eerste particuliere ruimtereizen aanbood.

Dit is de langste reis die dieren ooit maken. Volgens de projectmanager van de NASA (Nicole Rayl) is het de bedoeling dat de onderzoeksresultaten van deze lange reis vergeleken worden met resultaten in het verleden

Categories:

Boek direct
U kunt direct een ruimtereis boeken. U kunt kiezen uit alle bestaande aanbieders en verschillende vertrek locaties.

Boek uw ruimtereis

Informatie
Bekijk alle informatie over ruimtereis organisaties, hoe werkt het, ruimteschepen en de kosten van een ruimtereis.

Informatie over ruimtereizen

Vragen?
Neem direct contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan klaar om uw vragen naar tevredenheid te beantwoorden.

Stel uw vraag